این گروه از فعالان اقتصادی انگلیس که عضو مجموعهای اقتصادی با نام «اتحادیه خاورمیانه» هستند، از شنبه گذشته به ایران آمدهاند تا در دیدار با گروههای بخشخصوصی و برخی نهادهای دولتی، زمینه ورود بنگاههای انگلیس به بازار ایران و مشارکت با شرکتهای ایرانی را فراهم کنند.این انجمن، یک سازمان تجاری با خدمات چندگانه است که در زمینه توسعه روابط تجاری دو طرفه با کشورهای خارومیانه و شمال آفریقا فعالیت میکند.
در این دیدار، محسن مهرعلیزاده رییس کمیسیون گردشگری اتاق تهران به بیان توضیحاتی در خصوص مزیتها و جاذبههای گردشگری در ایران پرداخت و گروه اقتصادی از انگلیس را با برنامههای دولت یازدهم برای توسعه گردشگری در کشور طی دستکم پنج سال آینده، و البته تواناییهای بخش خصوصی در این حوزه آشنا کرد.
وی یکی از نقاط قوت توسعه گردشگری در ایران را وجود زیرساختهای حملونقل هوایی، ریلی و زمینی در کشور عنوان کرد و گفت: «با حضور سرمایهگذاران خارجی در صنعت گردشگری ایران، میتوان استانداردسازی در این بخش را تقویت کرد.» مهرعلیزاده همچنین، اعطای ویزای توریستی به گردشگران خارجی در فرودگاههای ایران را یکی دیگر از بسترهای مناسب برای توسعه این بخش و حضور سرمایهگذاران خارجی عنوان کرد.
در این نشست، بهمن عشقی دبیرکل اتاق تهران نیز توضیحاتی در ارتباط با وضعیت فرودگاههای کشور و برنامه توسعهای دولت و بخشخصوصی برای ایجاد ظرفیتهای بالاتر در این بخش، ارائه داد و از آمادگی اتاق تهران برای همکاری و کمک به گروههای سرمایهگذار اروپایی در حوزه گردشگری خبر داد.
محمدرضا بختیاری معاون امور بینالملل اتاق تهران نیز در این دیدار، به ثبت بیش از یک میلیون اثر تاریخی در ایران که برخی آنها در یونسکو نیز به ثبت رسیده است، اشاره و همکاری بنگاههای اقتصادی ایرانی و خارجی در بخش گردشگری را از جمله فرصتهای ایدهآل سرمایهگذاری عنوان کرد.
همچنین، «پیتر میر» مدیرعامل اتحادیه خاورمیانه در این نشست، از برنامهریزی هیات اعزامی این انجمن طی مدت حضور چند روزه خود در ایران و ملاقات با نهادها و مراکز مهم اقتصادی ایران خبر داد و خاطرنشان کرد که بررسی فرصتهای همکاری مشترک در بخش گردشگری یکی از اهداف کاری این اتحادیه است. وی در این دیدار، پرسشهایی در ارتباط با زمینههای سرمایهگذاری در بخش گردشگری ایران از جمله در حوزه ساخت هتل و مراکز توریستی مطرح کرد و پاسخ آن را از نمایندگان اتاق تهران شنید.
نظر شما